Sertleşme sorunu yani iktidarsızlık düzelir mi?
Sertleşme sorunu hakkında üroloji uzmanı Op. Dr Ayşe Veyhürda Dikmen, tıbbi özgeçmiş hakkında detaylı öykü alınması ve ürolojik genital muayeneyi takiben gereken kan ve görüntüleme tetkiklerinin yapılmasını öneriyor. İktidarsızlık yani sertleşme sorunu tedavisi için kanda testosteron, prolaktin, FSH, LH ve psa DÜZEYLERİNE BAKILMALI. Sertleşme sorunu tedavisi uygun tedaviyle elbette düzelmektedir. Eğer hasta sertleşme boşalma faaliyetlerini bozacak dereced bir sinir hasarına sebep olan bir travma-kaza gibi mekanik bir soruna maruz kalmışsa, bu problemin etiyolojisine uygun tetkikler yapılmakta ve en uygun tedavi seçenekleri hastaya detaylı izah edilmektedir. Bazı ilerlemiş vakalarda eswt yani extracorporeal shock wave therapy denilen girişimsel tedavi yönteminin ortalama 6 seans uygulanması ile sertleşme sorunu tedavi edilmektedir. Bazı ilerlemiş sertleşme sorunu vakalarında hastaya penil protez ameliyatı gerekmekte ve yerleştirilen penil protez ile hastanın sertleşme sorunu düzeltilmektedir.
Sertleşme sorunu ve erken boşalma şikayeti birlikte varsa, tedavisi mümkün mü?
Sertleşme sorunu ve erken boşalma şikayetleri tamamen birbirinden farklı kavramlar üroloji doktoru Op. Dr Ayşe Veyhürda Dikmen, muayene sonrasında hastanın şikayetlerinin ait olduğu ürolojik rahatsızlığı hastasına detaylı açıklamakta ve eğer hastanın sertleşme sorunu var ise, medikal tedavi, eswt, gerekiyorsa penil protez ameliyatı konusunda hastasını bilgilendirmekte ve hasta için en uygun tedaviyi uygulamaktadır. Eğer hastanın erken boşalma şikayeti var ise, Op. Dr Ayşe Veyhürda Dikmen hastanın kinik durumuna göre en uygun tedaviyi hastaya reçete etmektedir. Erken boşalma şikayeti olan hastaların aynı zamanda sertleşme sorunu yani iktidarsızlık hastalığı da var ise, bu iki hastalığın ilaçlarının aynı dönemde kullanılmasının bir sakıncası bulunmamaktadır.
Erken boşalma tedavisi ne kadar sürer
Üroloji doktoruna başvuran erken boşalma şikayeti olan hastalara, ürolog tarafından en uygun tedavi önerilir ve ortalama erken boşalma tedavi süresi 4 ay sürmektedir. Ortalama 4 ay ilaç kullanımını takiben üroloji hekiminin önerilerini de kendisi uygulayan hastalar erken boşalma hastalığından tamamen kurtulabilmektedir.